Nationale Burendag

Burendag een jaarlijks terugkerend feest dat je samen met je buren viert in je buurt of wijk. Ook dit jaar organiseerde de Mussenbuurt, in samenwerking met His Hope, dit jaarlijkse feest voor, door en met buurtbewoners.

 

Al ruim van te voren is de werkgroep Mussenbuurt aan de slag gegaan om invulling te geven aan deze dag. Welke activiteit gaan we organiseren, wie pakt welke taak op en hoe gaan we de dag invullen. Dit jaar hebben we voor het eerst de Burendag samen georganiseerd met His Hope. His Hope een huiskamer in de wijk waar iedereen langs kan komen voor een praatje of om gewoon om even gezellig samen te zijn. Omdat, zowel de werkgroep als His Hope in dezelfde wijk actief is, is het fijn om zo te kunnen samenwerken.

 

De Burendag dit jaar begon met een heerlijke lunch, waarbij iedereen kon genieten van veel lekkers uit de verschillende culturen die onze wijk rijk is. Er waren heerlijk zelfgemaakte hapjes gemaakt door buurtbewoners, maar ook kon er gewoon van een heerlijk broodje kaas of knak genoten worden.

 

Na de lunch, stonden er een paar activiteiten op het programma. De aftrap werd gedaan met het spel ‘Rad van Fortuin’. Er werd aandachtig meegedaan en er werden vele prijsjes weggegeven. Na het rad, konden de kinderen een muziekinstrument gaan maken, die later op de dag gebruikt kon worden voor een heus optreden. Ook werd er aandachtig besproken over de invulling van de diverse pleinen en de invulling die het mogelijk zou kunnen krijgen. Er werd ook getimmerd aan een insectenhotel, die later een mooie bestemming gaat krijgen in de wijk.

 

Als afsluiting werd er met de zelfgemaakte muziekinstrumenten nog muziek gemaakt en gedanst op muziek uit de diverse culturen.

 

Al met al was het voor ons als organisatie een zeer geslaagde dag. Hopelijk dat we de buurtbewoners een mooie dag hebben kunnen bezorgen en dat we ze volgend jaar weer terug mogen zien tijdens de Burendag en/of op een van de andere activiteiten die we organiseren.

 

Bedankt voor jullie inzet, bijdrage en komst!