NIEUWS

Kerstviering

Op zaterdag 9 december jl. vond in de Mussenbuurt de jaarlijkse Kerstviering plaats. Ditmaal niet in een tent op het Merelplein,

maar in een lekkere warme zaal bij café Cox.

 

Voor de organisatie begon de dag al vroeg met de voorbereidingen. Om 14.00 uur konden we de eerste gasten verwelkomen. Ondanks de sneeuwval de avond ervoor en de gewijzigde locatie konden toch veel buurtbewoners, van jong tot oud, de locatie vinden. Onder het genot van een drankje en verschillende hapjes kon er kennis gemaakt worden met nieuwe buurtbewoners, kon er bijgepraat worden met buurtbewoners die elkaar al langer kenden en konden er mooie verhalen uitgewisseld worden met op de achtergrond kerstmuziek, wat zorgde voor een extra kerstsfeer. Tijdens de middag vond er een kerstquiz plaats. De vragen waren door de hele zaal opgehangen en al zoekende kon de goede vraag bij het juiste antwoord genoteerd worden. Nadat iedereen de vragenlijst had ingevuld, werden er prijzen verloot. Naast de kerstquiz was er ook een hoekje ingericht voor diegene die op de foto wilde.

 

Het was weer een geslaagde en gezellige middag, met en voor buurtbewoners.

 

De leden van de werkgroep Mussenbuurt wensen jullie allemaal hele fijne Kerstdagen toe en een goed en mooi 2018!

Kerstviering 2017

Ook dit jaar organiseren wij voor alle bewoners van de Mussenbuurt –jong en oud- een Kerstviering. Een kerstdag van ontmoeten en gezelligheid!

Wanneer: Zaterdag 9 december 2017

Tijdstip: van 14.00 tot 17.00 uur

Locatie: Café Cox, Herstraat 37 in Horst – ingang Vinkenstraat

 

Activiteiten: Met een lekker hapje en drankje genieten wij van gezellige muziek en kan er een mooi kerststukje gemaakt worden, zelf een bakje of potje meenemen. Er is een fotohoek om kerstkaarten te maken en een kerstquiz met prijzen.

 

Kosten: Bij binnenkomst krijgt iedereen 2 muntjes voor drinken.

 

Wil je meer weten over wat er in onze buurt gebeurt? Ga dan naar onze Facebookpagina en vind hem leuk, dan blijf je op de hoogte: www.facebook.com/mussenbuurthorst

Nationale Burendag

Dit jaar nam de Mussenbuurt weer deel aan de Nationale Burendag, ditmaal gevierd op zaterdag 23 september.

 

Na het opbouwen en inrichten van de tent ’s morgens, kon rond 12.00 uur de Burendag beginnen met een gezellige en gezamenlijke lunch. Na de lunch werd de eerste ronde van het rad van fortuin gespeeld met leuke prijzen. Hierna stond de onthulling van het naambord, wat geplaatst gaat worden bij de speeltuin, op het programma. Ook was er een fotospeurtocht

uitgezet langs de verschillende speeltuinen in de buurt. Dit met doel om inspiratie op te doen over de verschillende speeltoestellen die er zijn en om een idee te krijgen welke nieuwe speeltoestellen we eventueel kunnen gaan plaatsen bij ons in de speeltuin.

 

Nadat iedereen na het lopen van deze speurtocht weer terug was, kon hierover doorgepraat worden in de tent. Alle opties, ideeën en mogelijkheden gaan we nu bekijken en nemen we mee in ons eerst volgend overleg. Als afsluiting was onder het genot van een hapje en een drankje de 2de ronde van het rad van fortuin, waar weer net zo enthousiast als de eerste keer aan mee werd gedaan.

 

Het was weer een gezellige, leuke en geslaagde Burendag met en voor de buren. Waarbij we buren hebben mogen verwelkom die ieder jaar gezellig de Burendag met ons mee komen vieren, maar waarbij we ook nieuwe buren hebben mogen begroeten.

Burendag 2017

Ook dit jaar organiseren wij voor alle bewoners van de Mussenbuurt - jong en oud - een Burendag. Een dag van ontmoeten en gezelligheid!


Wanneer: zaterdag 23 september 2017
Tijdstip: van 12:00 tot 16:00 uur
Locatie: Speeltuin Merelplein

Programma:

12:00 - 13:00 uur: samen lunchen

13:00 uur: onthulling naambord speeltuin en aansluitend fotopuzzeltocht naar speeltoestellen in Horst.

14:30 uur: eerste ronde rad van fortuin

15:00 uur: praten over herinrichting speeltuin Merelplein naar aanleiding van de fotopuzzeltocht

15:30 uur: tweede ronde rad van fortuin

 

Met: springkussen, feesttent, muziek, eten, drinken en het rad van fortuin.

Kosten: gratis

 

We kijken ernaar uit om samen Burendag te vieren!

Vrijwilligers: we zoeken buren die willen helpen om er een gezellig feest van te maken. Wil je helpen geef je dan op voor 14 september via mail: werkgroepmussenbuurt@gmail.com

 

Wil je meer weten over wat er in onze buurt gebeurt? Ga dan naar onze Facebookpagina en vind hem leuk, dan blijf je op de hoogte: www.facebook.com/mussenbuurthorst

Kerstviering

Zaterdag 10 december jl.. organiseerde de werkgroep Mussenbuurt de jaarlijkse traditionele Kerstviering voor, door en met buurtbewoners.

 

Onder het genot van een drankje en wat lekkers kon er genoten worden van muziek, gezonden en gespeeld door Gerrit Christiaans. Naast het gezellig samen zijn konden er ook kerststukjes gemaakt worden. Rond de klok van 16:00 uur werden de prijswinnaars van de kleur- en naamwedstrijd, die eerder uitgezet was, bekend gemaakt. Een onafhankelijke jury heeft uit de verschillende kleurplaten en namen, 3 winnende kleurplaten gekozen en 1 winnende naam voor de speeltuin. De winnaars van de kleurwedstrijd ontvingen een klein cadeautje en de overige aanwezige kinderen kregen een kleine attentie. De winnaar van de naamwedstrijd ontving eveneens een cadeautje en de winnende naam: Mussennest, zal verwerkt worden op een bord. Dit bord zal medio april/mei officieel onthult worden aan de speeltuin aan het Merelplein.

 

Het was weer een geslaagde en gezellige Kerstviering, op naar het volgend jaar!

 

Wij wensen iedereen via deze weg hele fijne Kerstdagen toe en een goed 2017!

0 Berichten

Opschoonuur

Stralend oktoberweer op zaterdag 29 oktober en 20 enthousiaste Mussenbuurt bewoners groot en klein. Zij zorgden in een uur wederom voor een schone buurt samen met het Halloweenspook. Daarna natuurlijk een uur koffie en limonade drinken en verhalen vertellen. Deze activiteit vindt iedere 2 maanden plaats: zwerfvuil ruimen en daarna heerlijk samen drinken, eten en verhalen vertellen.

0 Berichten

Nationale Burendag

Op zaterdag 24 september jl., stond de Nationale Burendag centraal. Ook onze buurt heeft hieraan meegedaan en er was voor ieder wat wils. Naast het springkussen voor de kinderen en het gezellig samen zijn met de buurtbewoners, kon er ook genoten worden van koffie, thee, broodjes en lekkers. Ook werden er spontaan hapjes gebracht door buurtbewoners. Een speurtocht leidde de bewoners door de vele verschillende, soms bekend, soms onbekende plekken in de buurt. Daarnaast werden er ook prijzen verloot middels het rad van fortuin. Kortom het was een leuke, gezellige en geslaagde dag.

 

Foto's zijn terug te zien in ons fotoalbum.

0 Berichten

Opschoondag en bezoek gemeentewerken

In de week van Nederland Schoon hebben wij ook meegedaan om de straten van onze buurt schoon te houden. Nadat we het vuil hadden opgeruimd en de kinderen de door de paashaas verstopte chocolade eieren hadden gevonden, konden we een bezoek brengen aan de gemeentewerken van Horst. Hier werden we vriendelijk ontvangen met drinken en een lekker stuk vlaai. De dag sloten we af met een rondleiding bij de gemeentewerken.

0 Berichten

Kerstviering

Zaterdag 12 december organiseerde de Mussenbuurt een kerstviering voor alle bewoners van de wijk.

Onder het genot van wat lekkers kon er genoten worden van live muziek verzorgd door Gerrit Christiaens. Er kon bijgeklets worden en de kinderen konden tevens een mooi kerststukje maken. Het was een gezellige en geslaagde middag.

 

Namens de werkgroep Mussenbuurt wensen we iedereen hele fijne Kerstdagen toe en een goed 2016!

0 Berichten